top of page

Service

Onze aangeboden service is heel uitgebreid.  Dit kan gaan van onderhoud tot restaureren, uittekenen, onderzoek en nieuwbouw.  Hieronder vindt u enkele van onze belangrijkste services en hun aandachtspunten. Kijk ook eens bij publiciteit, hier vindt u veel uitgebreide infomatie betreft restauratie/consolidatie en aanverwanten.

Onderhoud/herstellingenHet onderhouden van orgels en klavierinstrumenten is onze voornaamste bezigheid. Ons cliënteel strekt zich uit over heel België en soms ook in het buitenland. Wij passen onze diensten aan naar ieders budget.

Wij houden er ook aan om een zekere vorm van permanentiedienst garanderen, zo bent u zeker dat uw orgel/instrument in prima staat verkeert op het moment dat u het gaat gebruiken. Wij zijn 24/24 u bereikbaar!

 

Wil u graag een vrijblijvende offerte i.v.m. uw orgel of instrument? Dan kan u ons altijd contacteren per mail of via onderstaande gegevens. 

 

Restauratie

Dit is een zeer uitgebreid begrip waarover heden ten dage nog veel discussies gaande zijn. Het punt is dat elk instrument een andere aanpak vereist, afhankelijk van de toestand en wat de eigenaar ermee wil bereiken. Uitgaande van deze principes zijn er vele paden bewandelbaar. 

 

Wij passen zowel historisch verantwoorde technieken toe, als hypermoderne hulpmiddelen bij restauraties. Wij volgen regelmatig stages in het buitenland om op de hoogte te zijn van de nieuwste technieken en methoden i.v.m. dit onderwerp.

 

Echter is er de laatste jaren een nieuwe variant van restauratie ontstaan; de consolidatie (zie hiernaast).

 

Consolidatie

 

Vele orgels en instrumenten zijn echter gebaat bij een conserverend proces, een consolidatie proces dus. Dit omvat het behouden van de huidige toestand, inclusief de alteraties door de jaren heen, omdat deze ook geschiedenis zijn (tenzij deze afbeuk doen aan de eigenheid van het instrument). 

 

Dit is één van de meest moderne opvattingen en wordt in het buitenland al meerdere jaren toegepast. 

 

Het grote voordeel is dat u mestal niet veel moet inboeten wat betreft de omvang van uw instrument. Even een praktisch voorbeeld:

 

Stel dat u in het bezit bent van een historisch orgel dat verbouwd is geweest door de jaren heen, en het dient nu een grondig herstel te krijgen. Dan is het zo dat bij een restauratie alle later toegevoegde elementen verwijderd worden, en u terug een klein orgel overhoudt dat dikwijls niet meer voldoet aan de huidige grootte van de kerkruimte. Ook kan het zijn dat pedalen verwijderd worden vaak ook veel registers.

Dat is niet zo bij en consolidatie. 

bottom of page