top of page

Geschiedenis

Het bedrijf werd opgericht door Etienne De Munck in 1978, het eerste atelier was gevestigd in Hamme. In 1990 vehuisde het bedrijf naar St- Niklaas, waar het nog steeds gevestigd is, en werd het lid van de vakvereniging ISO (International society for organbuilders).

 

Etienne stelde dienstverlening van in het begin hoog in het vaandel. Prioritair was het geven van correcte informatie naar de klant toe, dit onder meer door een eerlijke evaluatie, objectiviteit en voorstel tot herstel of restauratie. 

 

Deze principes vormen tot op de dag van vandaag nog steeds de hoeksteen van het bedrijf.  De waardering van vele kerkfabrieken was duidelijk.  Van nul begonnen evolueerde het bedrijf tot een ondernemig met 4 werknemers en ruim honderden klanten over heel België en soms in het buitenland. 

 

Het bedrijf legt zich toe op een uniek systeem van contracten en overeenkomsten voor herstel en onderhoud. Er wordt ook een punt van gemaakt om "minderwaardige" orgels bespeelbaar te houden, ondanks tegenstand. Dit om een "afvlakking" van het orgellandschap tegen te gaan. De laatste jaren is er steeds meer belangstellig voor minder bekende orgels.

 

Door de loop der jaren kwamen steeds grotere projecten op het palmares te staan, waaronder enkele mooie en opmerkelijke restauraties. 

 

Sinds 2013 wordt het bedrijf officieel voortgezet door Stefan Claessens.

 

In 2014 heeft het bedrijf klasse 3 gekregen inzake restauratiedossiers. 

In 2017 werden we erkend als uniek ambacht door de overheid en ontvingen hiervoor het label.

bottom of page