top of page

Het team

Ons bedrijf biedt u een hecht team van ambachtslieden met elk hun specialiteit. Dit kan gaan van het maken van historisch verantwoorde replica's van onderdelen of instrumenten, tot de meest moderne elektronische besturingssystemen in orgeltractuur. 

Op regelmatige basis (bijna jaarlijks) gaan onze mensen op bijscholing en stage, dit om op de hoogte te blijven van de meest moderne middelen en technieken. 

-  De Munck Etienne:

 

Tijdens zijn studies aan het Lemmensinstituut kwam Etienne in contact met Orgelbouw Steven uit Duffel. In '72 is hij er in dienst getreden en leerde hij werken aan allerhande typen orgels: pneumatiek, mechaniek, elektrisch, etc.  

In '78 vestigde hij zich als zelfstandig orgelmaker in Hamme. Van in het begin stelde hij dienstverlening hoog in het vaandel, dit is nog steeds het basisprincipe van het bedrijf heden ten dage. De waardering van vele kerkfabrieken was duidelijk, het bedrijf evolueerde van een eenmanszaak tot een bedrijf met 4 werknemers en meer dan 180 klanten. In 1990 verhuisde het bedrijf naar St-Niklaas, waar het nog steeds gevestigd is. Hij volgde tal van opleidingen bij oa. Pierre Chéron, Gerhard Grenzing, Wolfgang Eisenbarth, etc. 

 

- Claessens Stefan:

 

Heeft een masteropleiding gehad aan het conservatorium Gent voor instrumentenbouw. Tegelijkertijd startte hij de studies "klavierbouw" in het CMB (Centrum voor MuziekinstrumentenBouw) te Puurs. Vanaf zijn 2de jaar in deze studies startte hij zijn opleiding bij Etienne de Munck als orgelbouwer. Na 5 jaar rondde hij zijn studies af en ging hij full-time werken bij E. De Munck-Orgelmaker, waar hij sinds 2013 het bedrijf verder zet.

Hij volgde tal van opleidingen bij oa.: Kristiaan Wegscheider Orgelbau, Mander Organs, Goetze and Gwynn, Bernard Aubertin, gronlund orgelbyggeri ism GoART. 

Hij schreef een uitgebreide scriptie over Vincent Tibaut en onderzocht al zijn resterende instrumenten. 

Hij stemt regelmatig voor opnames en concerten in het Bozar, Concertgebouw Brugge, De Singel, Bijloke, etc. 

Ook doet hij regelmatig onderzoek naar orgels en klavierinstrumenten, en schrijft hij geregeld artikels in gespecialiseerde vakpers.

Hij specialiseert zich met name in intonatie/stemmen, het maken van pijpwerk, beeldhouwwerk en ambachtelijke houtbewerking.

 

- Goris Marc:

 

kwam in 1986 in dienst en ontpopte zich als een vaste steunpilaar binnen het bedrijf, dit onder meer door zijn oneindig geduld en bekwaamheid bij het oplossen van moeilijke problemen op bijna onbereikbare plaatsen. Als passie voor elektronica is hij dan ook sterk in het opsporen van problemen in elektrische en elektronische tractuur. Door zijn jarenlange ervaring weet hij als geen ander problemen snel te detecteren en op te lossen. 

- Van Nyvelseel Senne:

 

Afgestudeerd aan het ILSA (Internationale Lutherie School Antwerpen) in Boom, heeft hij zich stevig ingewerkt in het bedrijf. Als perfectionist weet hij als geen ander elk detail uit te werken. 

Door zijn passie voor oude tokkelinstrumenten en ambachtelijke meubelmakerij, vult hij ons team perfect aan met kennis uit andere instrumentenbouwsectoren. De laatste jaren heeft hij zich ook sterk ontwikkeld op gebied van elektriciteit en electronica.

 

bottom of page